recept: Finom zellerkrémleves, Kifőzde
Finom zellerkrémleves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

30 dkg borjúcsont,
2 közepes zellergumó,
1 marék zellerzöld,
3 ek tejszín,
3 dkg vaj,
2 zsemle,
1 tojás,
3 dkg liszt,
ételízesítő, fűszerek



A borjúcsontot és a négy részre feldarabolt zellert alaposan megmosva, 3 evőkanál összeaprított zellerlevéllel, 2-3 tk ízesítővel 1,5 liter vízben két óra hosszat főzzük, majd levét leszűrve félretesszük.
A zellert áttörjük vagy összeturmixoljuk.
A vajjal, liszttel rántást készítünk, felengedjük a főzőlével. Ízesítőül a tejszínnel elkeverjük a tojássárgáját, beletesszük, szájízünk szerint fűszerezzük és habverővel folyamatosan keverve, felforraljuk.
A zsemlét felszeleteljük, a szeleteket vékonyan megvajazzuk, majd 1,5 cm-es kockákra vágjuk, és sütőben szárazon világosbarnára pirítjuk. Ezzel tálaljuk a levest, amit finomra metélt zellerlevéllel díszíthetünk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FG - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: rántás, habarás

Forrás: A Hirlap szakácskönyve, 1948.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.03.17. Utoljára frissítve: 2009.03.17.
Utolsó megtekintés: több, mint 11 órája (2024-05-02 22:35:24 - 1.47)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez