Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
30 dkg borjúcsont, 2 közepes zellergumó, 1 marék zellerzöld, 3 ek tejszín, 3 dkg vaj, 2 zsemle, 1 tojás, 3 dkg liszt, ételízesítő, fűszerek |
A borjúcsontot és a négy részre feldarabolt zellert alaposan megmosva, 3 evőkanál összeaprított zellerlevéllel, 2-3 tk ízesítővel 1,5 liter vízben két óra hosszat főzzük, majd levét leszűrve félretesszük. A zellert áttörjük vagy összeturmixoljuk. A vajjal, liszttel rántást készítünk, felengedjük a főzőlével. Ízesítőül a tejszínnel elkeverjük a tojássárgáját, beletesszük, szájízünk szerint fűszerezzük és habverővel folyamatosan keverve, felforraljuk. A zsemlét felszeleteljük, a szeleteket vékonyan megvajazzuk, majd 1,5 cm-es kockákra vágjuk, és sütőben szárazon világosbarnára pirítjuk. Ezzel tálaljuk a levest, amit finomra metélt zellerlevéllel díszíthetünk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. FG - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése nem időigényes.
|